سس مایونز و کچاپ چگونه تولید و بسته‌بندی می‌شوند؟

 سس‌ها به‌طورکلی انواع مختلفی دارند که هر کدام مزه و طعم متفاوتی نسبت به هم دارند. از سس‌ها به عنوان چاشنی برای غذا‌ها، پیش‌غذاها و حتی دسرها استفاده می‌شود. سس‌ها در میان مردم دنیا بسیار طرف‌دار دارند؛ و به این دلیل است که همیشه تقاضا برای سس‌ها در تمامی جوامع زیاد است. برای تولید انواع سس خط تولید گسترده‌ای نیاز است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. خط تولید سس (مایونز، کچاپ) به‌طورکلی شبیه هم هستند و فقط در مواد و ترکیبات استفاده شده با هم تفاوت دارند.

سس مایونز و کچاپ چگونه تولید و بسته‌بندی می‌شوند؟

خط تولید سس مایونز و کچاپ

در ابتدا کار برای راه‌اندازی خط تولید سس‌ها باید یک ایده‌پردازی قوی داشته باشیم تا  از آن ایده هم در بخش کیفیت هم از ظاهری مناسبی  که آن دارد بهترین بازدهی را داشته باشیم.

دومین کاری که باید انجام شود کار‌های اداری مربوط به خط تولید است که این کار‌ها شامل:

  1. نوشتن طرح توجیهی: که خود طرح توجیهی شامل (تعداد نیروی کار، انواع دستگاهی به کاربرد در انجام و تولید سس، محل اجرای طرح و…) می‌شود.
  2. روند اداری راه‌اندازی خط تولید و گرفتن مجوز از اداره صنعت و معدن
  3. گرفتن انواع مجوزها و (سیب سلامت)
  4. تجهیزات و دستگاه مورداستفاده در خط تولید سس‌ها

مواد تشکیل‌دهنده و ترکیبات سس مایونز

  • روغن

روغنی که در سس مایونز استفاده می‌شود باید به صورت زمستانه باشد که در سس بعداً منجمد نشود و همچنین وقتی مصرف‌کننده در یخچال خواست از آن استفاده کند در آن نیز سفت نشود.

استفاده از ترکیب روغن‌های سویا، کانولا، روغن پنبه دانه و همچنین روغن ذرت در تولید انواع سس رایج است.

  • انواعی از شیرین‌کننده‌ها

برای بهتر کردن سس مایونز از انواع شیرین‌کننده‌ها مثل نشاسته و دیر شیرین‌کننده‌ها استفاده می‌شود خواص نشاسته در این ترکیب می‌تواند موادی که باهم اختلاط ندارند را باهم ترکیب نماید.

  • امولیسفایر

در فرمولاسیون سس مایونز از این ماده برای این استفاده می‌کنند که دو منابع آب و روغن از هم جدا نشوند به همین دلیل است که در ترکیبات سس از تخم‌مرغ استفاده می‌شود

  • مواد اسیدی

مواد اسیدی از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین از آن برای پایدارکردن امولسیون استفاده می‌شود.

  • مواد نگهدارنده

برای اینکه سس سالم بماند در سس از دما استفاده نمی‌شود پس از موادی مثل اسید بنزوئیک استفاده می‌گردد.

  • صمغ

برای پایداری بیشتر سس مایونز از گزانتنان و همچنین از cmc استفاده می‌کنند.

که آن آب موجود در سس را مهار می‌کنند و همچنین از دو تکه‌شدن سس جلوگیری می‌کند.

  • گلوتامات سدیم

برای بهترشدن و بیشترشدن طعم و ورزهای چشایی سس از این ماده استفاده می‌شود.

سس مایونز و کچاپ چگونه تولید و بسته‌بندی می‌شوند؟

روند تولید سس مایونز

اصلی‌ترین قسمت خط تولید ترکیب مواد باهم است و درست انجام‌شدن آن بهبود کیفیت سس را به همراه دارد.

  1. اضافه‌کردن تخم‌مرغ در مخزن مخصوص
  2. اضافه‌کردن آب و شکر
  3. اضافه‌کردن نمک، آبلیمو و سرکه
  4. اضافه‌کردن روغن
  5. اضافه‌کردن پودر خردل
  6. این مواد در مخزن امولسیون‌سازی باهم ترکیب می‌شوند‌.
  7. بعد از آن به دستگاهی به نام هموژنایزر وارد می‌شود و افت وزن پیدا می‌کند.
  8. و به این مخلوطی که از این دستگاه خارج می‌شود سس مایونز گفته می‌شود که مرحله بعد شامل بسته‌بندی می‌شود.

سس مایونز و کچاپ به دلیل غلیظ بودن باید با استفاده از دستگاه مخصوصی به نام دستگاه پرکن مایعات غلیظ پر شود که این دستگاه‌ها مدل‌های متفاوتی دارند. جهت دیدن تنوع و خصوصیات دستگاه به سایت رادان ماشین مراجعه کنید.

در ادامه برای بستن درب ظرف از دستگاه درب بند و برای لیبل زدن روی اجناس از دستگاه لیبل زن استفاده می‌کنیم.

دستگاه شیرینگ پک نیز پوششی پلاستیکی نازکی برای محصول استفاده می‌کند که محصول را تمیز و مرتب شده کنار یکدیگر بسته‌بندی کند.

مواد تشکیل‌دهنده سس کچاپ و خط تولید آن

سس مایونز و کچاپ چگونه تولید و بسته‌بندی می‌شوند؟

برای تولید سس کچاپ ابتدا باید از گوجه مرغوب استفاده کنید و در ادامه رب گوجه‌فرنگی تهیه شده را با آب و شکر در مخزن می‌ریزیم و در حرارت مناسب قرار می‌دهیم.

سپس در آن سیر و پیاز و سایر مواد افزودنی را اضافه می‌کنیم. حالا که پروسه پخت انجام شد و مواد به غلظت رسید نوبت به مرحله بعد که شامل ریختن نمک و سرکه به ترکیب است که بعد از آن مواد نگهدارنده  یا پایدارکننده و همچنین در صورت نیاز مواد غلیظ‌کننده را به مواد اضافه می‌کنیم.

با گذشتن از این مرحله‌به‌مرحله پاستوریزاسیون می‌رویم.موادی باحرارت بالا به سمت دستگاه پرکن سس ، بسته‌بندی، لیبل زنی و همچنین نگهداری فرستاده می‌شود.

بعضی از دستگاهی موردنیاز برای تولید سس کچاپ

  • دستگاه پرکن دو کاره
  • دستگاه درب بندی
  • دستگاه مخزن مخصوص آب گوجه‌فرنگی
  • میکسر سس کچاپ
  • و….

برای خرید دستگاه‌های خط تولید سس می‌توانید به مجموعه رادان ماشین که تولیدکننده انواع دستگاه‌هاست مراجعه کنید.

جمع‌بندی

اگر قصد راه‌اندازی خط تولید سس مایونز و کچاپ را داشته باشید نیاز است که تجهیزات اولیه آن را خریداری نمایید. رادان ماشین می‌تواند بهترین گزینه برای خرید انواع ماشین‌آلات تولید سس باشد و کار شما را بهسیار راحت کند.

آدرس: تهران، کیلومتر 19 جاده مخصوص، بعد از سه راه سنگی، نبش کوچه فجر، شماره 8، مجتمع ایرانیان، طبقه سوم، واحد 329

مشاوران فروش: 09120550895

تلفکس: 02146801050 – 02146801060

چقدر می پسندید؟
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
چقدر می پسندید؟