۹ نکته دربارۀ مذاکره هنگام معامله املاک و مستغلات

۹ نکته دربارۀ مذاکره هنگام معامله املاک و مستغلات

آیا قصد دارید بر سر قیمت خرید یک خانه یا آپارتمان مذاکره کنید؟ در این مقاله تصمیم داریم به ۱۰ نکته اشاره کنیم که باید قبل از خرید خانه به آن‌ها توجه کنید. مذاکره بر سر قیمت خرید ملک یک مهارت است.

همواره این سوال مطرح می شود که چه قیمتی برای این خانه (خانه مدنظرتان) منصفانه است؟ پاسخ به این پرسش آسان نیست. به‌عنوان خریدار، اگر بتوانید قیمت را مطابق میل خود پایین بیاورید، بسیار عالی است. در این مقاله نکاتی را در اختیارتان می‌گذاریم که می‌توانید از آن‌ها برای مذاکره بر سر قیمت‌ها استفاده کنید:

1: انگیزۀ فروشنده

مهم‌ترین نکته در چانه‌زنی بر سر قیمت این است که از انگیزۀ فروشنده مطلع شوید. فروشنده‌ای که می‌خواهد در اسرع وقت ملک خود را بفروشد (زیر یک ماه)، حتماً تخفیف می‌دهد. این مسئله اغلب به شرایط شخصی فروشنده مربوط می‌شود، به‌ویژه اگر پول فروش ملک از قبل در جای دیگری سرمایه‌گذاری شده باشد. همچنین ممکن است فروشنده نگران تغییرات اقتصادی و عدم قطعیت در برنامه‌ریزی باشد، که چندان هم دور از ذهن نیست.

2: مدت زمان عرضۀ ملک

باید ببینید ملک مذکور از چه زمانی به فروش گذاشته شده است. هرچه مدت زمان عرضه طولانی‌تر باشد، شانس بیشتری برای چانه‌زنی خواهید داشت. برای مثال:

اگر ملک شش ماه پیش عرضه شده و پیش از این دوبار کاهش قیمت داشته است، مطمئن باشید که فروشنده نگران است و شانس زیادی برای چانه‌زنی دارید. توجه داشته باشید که بسیاری از دلالان ملک را از فهرست فروش خارج و آن را مجدداً وارد فهرست می‌کنند (اغلب با قیمت‌های پایین‌تر) تا خریدار تصور کند که ملک تازه به فروش گذاشته شده است. اگر از وب‌سایت‌های املاک استفاده می‌کنید، می‌توانید خانه‌های جدید را در سربرگ «فهرست جدید» مشاهده کنید.

اشتباه نکنید: خارج کردن ملک از فهرست فروش به این معنی نیست که ملک رزرو یا فروخته شده است. این یک سیگنال قوی برای چانه‌زنی بر سر قیمت است.

3: بازار املاک محلۀ خود را مثل کف دست‌تان بشناسید

محله‌ای را که در آن به دنبال ملک هستید، مثل کف دست‌تان بشناسید. این امر مستلزم آن است که بدانید میانگین قیمت ملک به‌ازای هر متر مربع چقدر است. برای این کار باید فهرست املاک قدیمی و جدید را از بر باشید و موارد موجود را با هم مقایسه کنید. اساساً وقتی ملکی تازه در فهرست فروش قرار می‌گیرد، باید فوراً ارزش خرید آن را تشخیص دهید. مثلا برای اطلاع از وضعیت بازار املاک می‌توانید از معتبرترین و تخصصی‌ترین وبسایت املاک بندر انزلی لوکیشن مورد نظر و املاک آن منطقه را استخراج کنید تا یک برآورد تقریبی از میانگین قیمت‌ها داشته باشید. با دریافت اطلاعات ملکی، شما می‌توانید از این قیمت‌ها برای تخمین قیمت سایر املاک استفاده کنید. استفاده از ابزارهای حرفه‌ای املاک هم در شناخت عمیق‌تر بازار املاک به شما کمک می‌کند.

4: از راهکارهای ارزیابی ملک استفاده کنید

استفاده از راهکارهای ارزیابی ملک، شما را به یک فرد حرفه‌ای بدل می‌کند. در خصوص ملک مورد نظر، شهر مورد نظر، مکان‌های مهم، خیابان‌ها و هر آنچه لازم است جستجو کنید. از وبسایت‌های محلی بهره بگیرید. مثلا اگر تصمیم دارید در بندر انزلی ملک بخرید حتما کسب و کارهای آنلاین این حوزه را خوب بررسی و مقایسه کنید. محتوا استخراج کنید. از طریق نقشه (مثل گوگل مپ) موقعیت‌های مکانی را خوب شناسایی کنید. یک گزارش دقیق برای خودتان بسازید. حتما ارزشش را دارد. در زمان گفتگو و مذاکره می‌توانید به آن رجوع کنید.

5: حداکثر بودجۀ خود را مد نظر قرار دهید

حتماً از یک مشاور املاک بخواهید تا حداکثر بودجۀ شما را ارزیابی کند (با و بدون کمیسیون). این بودجه شما را در مسیر جستجوی املاک یاری خواهد کرد. در جستجوی‌تان باید قیمت را 10 تا 30 درصد بالاتر از بودجۀ خود بگذارید. به این ترتیب می‌توانید با حداکثر قیمتی که قادر به پرداخت آن هستید، سراغ فروشنده بروید و یک پیشنهاد کتبی ارائه کنید.

پیشنهاد خود را به‌طور رسمی با یک مشاور املاک در میان بگذارید تا از خرید خود مطمئن باشید. از نظر روان‌شناختی، فروشنده دنبال خریداری خواهد رفت که موجه‌تر است، حتی اگر قیمت پایین‌تری را پیشنهاد کرده باشد. در صورتی‌که خریدار مردّد باشد، فروشنده تمایل چندانی به معامله با او نخواهد داشت؛ حتی اگر او قیمت بالاتری را پیشنهاد داده باشد. زیرا در آخر ممکن است با یک فرد «رؤیاپرداز» مواجه شود که توانایی تأمین وجه لازم را برای خرید ملک ندارد.

6: آماده باشید و سریع عمل کنید

این روزها وقت بیشتری برای تحلیل جزئیات خرید و انجام یک بررسی دقیق روی اسناد ملک نداشته باشید، اما وقتی ملک مناسب را با قیمت مناسب پیدا کردید، باید آماده باشید و سریع عمل کنید. با یک مشاور املاک مطمئن صحبت کنید و از بودجۀ خود مطمئن شوید. اسناد وام مسکن‌تان یا هر آنچه موید منابع مالی‌تان بوده را گردآوری کرده و ارائه دهید تا فروشنده بداند که جدی هستید.

7: از پیشنهاد خود کوتاه نیایید

وقتی در نهایت پیشنهاد خریدتان را زیر قیمت درخواستی فروشنده ارائه کردید، صبور باشید و احساس پشیمانی نکنید. حتی اگر فروشنده بلافاصله یا پس از چند روز پیشنهادتان را رد کرد، برای افزایش قیمت عجله نکنید. از پیشنهاد اول خود کوتاه نیایید. اغلب اوقات (به‌ویژه اگر ملک بیش از سه ماه در فهرست فروش بوده باشد)، فروشنده هفته‌ها یا ماه‌ها بعد به شما مراجعه می‌کند و پیشنهادتان را می‌پذیرد.

8: بیش از حد شیفته ملک نشوید

اگر برای خودتان خانه می‌خرید، به احتمال زیاد عاشق فضا، ویژگی‌ها، منطقه و سایر مشخصه‌های یک ملک خاص خواهید شد. ایجاد پیوند عاطفی با ملک و تصور خود و خانواده‌تان در آن فضا یک امر رایج است.

شاید گفتنش آسان باشد، اما اگر نمی‌توانید به قیمت مورد نظر خود برسید، سعی کنید زیاد عاشق ملک نشوید. اگر در یک سال آتی به جستجو ادامه دهید، ملکی مشابه یا حتی جذاب‌تر از آن خواهید یافت. از این‌رو، حتی اگر ملک مورد نظرتان را به‌خاطر یک پیشنهاد پایین از دست داده‌اید، احتمالاً ملک دیگری به زودی پیش روی‌تان سبز می‌شود (احتمالاً با قیمتی به‌مراتب بهتر).

9: قانونِ یک-دو-سه

هر وقت یک نشانه‌ غیرکلامی را در طرف مقابل مشاهده کردید، حتماً منتظر بمانید تا در روند مذاکره نشانه‌های دوم و سوم را هم مشاهده کنید و سپس به تفسیر آن‌ها بپردازید. یک علامت غیرکلامی به تنهایی، چیزی بیش از یک علامت نیست و نمی‌تواند به عنوان یک پیام مورد توجه قرار گرفته و تفسیر شود. در روند مذاکره سعی کنید همراه داشته باشید تا نقش ناظر را ایفا کند و با تمرکز بالا به تمام نشانه‌ها توجه داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
5/5 - (1 امتیاز)