معرفی انواع دستگیره آنتی پنیک

امروزه در طراحی‌های مدرن، بیشتر از درب‌های ساده استفاده می‌شود. به همین علت دستگیره درب‌ها و نوع طراحی آن‌ها در جلوه‌ و نمای ساختمان می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. دستگیره خروج اضطراری یا anti panic از جمله راحت‌ترین و ایمن‌ترین دستگیره‌هاست که بر روی درب ضد حریق قابل نصب می‌باشد. در این مقاله سعی داریم درباره‌ی انواع دستگیره آنتی پنیک به طور مفصل صحبت کنیم، با ما همراه باشید.

 دستگیره‌های پنیک با نام دستگیره درب پله فرار یا دستگیره ضد آتش نیز شناخته می‌شوند.

معرفی انواع دستگیره آنتی پنیک

دستگیره آنتی پنیک

با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد ساختمان‌های بلند و تبدیل شدن خانه‌های ویلایی به آپارتمان‌های بزرگ و چند طبقه، ساختمان‌های بلند بیش از پیش نیازمند راهی ایمن و بی‌خطر برای خروج ساکنین از طبقات بالای ساختمان هستند.

درب خروج اضطراری یا پانیک بار – Panic Bar – یا آنتی پانیک – Anti Panic -ازجمله مواردی است که در ساختمان ها به ویژه ساختمان های بزرگ اداری یا تجاری اهمیت ویژه ای دارد. از این درب در مواقع ضروری مانند وقوع زلزله یا آتش سوزی استفاده می شود بنابراین نوع، جنس و برند دستگیره خروج اضطراری درب از اهمیت بسزایی برخوردار است.

از آنجایی که این درب در مواردی خاص مورد استفاده قرار میگیرد بایستی دارای شرایط و امکانات ویژه ای باشد. یکی از موارد مهم در درب های خروج اضطراری، دستگیره درب پله فرار آنها است.

پله فرار نوعی راه خروج اضطراری در زمان آتش سوزی و یا شرایط اضطراری است که در بیرون و یا داخل ساختمان نصب می‌شود.  پلکان فرار مجهز به انواع دستگیره‌های آنتی پنیک، تنها راه میانبر برای خروج سریع، آسان و نجات ایمن ساکنان طبقات بالای ساختمان‌های بلند، در شرایط اضطراری و وقوع حوادثی مانند زلزله و آتش سوزی است.

برای دیدن انواع دستگیره درب پله فرار اینجا کلیک کنید.

انواع دستگیره پله فراریکی از مهم ترین اجزا در پله فرار و درب‌های ضد حریق، استفاده از انواع دستگیره پله فرار است. استفاده از دستگیره‌ها از آن جهت حائز اهمیت است که اگر دستگیره به کار رفته ضد حریق و با کیفیت نباشد و استانداردهای لازم را نداشته باشد در هنگام وقوع آتش سوزی و اتفاقات دیگر علاوه بر این که موجب نجات جان افراد نخواهد شد بلکه ممکن است برای آنها دردسر و مشکلات بیشتری نیز به همراه داشته باشد.

معرفی انواع دستگیره آنتی پنیک

در حال حاضر دستگیره‌های آنتی پنیک با استاندارد UL به عنوان تنها محصول مجاز جهت نصب بر روی درب‌های ضد حریق، درب‌های خروج اضطراری، درب‌های تخلیه خروج، دسترسی خروج و تمامی درب‌های مقاوم در برابر حریق استفاده می‌شود. از انواع دستگیره آنتی پنیک همچنین برای درب اتاق‌های برق، اتاق ترانس نیروگاه‌ها و درب‌های سایت پالایشگاهی نیز به دلیل حساسیت بالا‌ی آن‌ها استفاده می‌شود.

عملکرد این دستگیره‌ها به‌ گونه‌ای است که برای باز کردن درب نیازی به استفاده از دست نمی‌باشد، بدین صورت که با هل دادن و یا فشار با هر قسمتی از بدن، زبانه باز شده و درب باز می‌شود. دستگیره‌های آنتی پنیک دارای یک میله  به صورت افقی هستند، که تمام افراد – بزرگسال، سالمند، معلول یا کودک – می‌توانند به راحتی به کمک آن در را باز کنند.

 برخی از انواع دستگیره آنتی پنیک

  • دستگیره خروج اضطراری Exi-Eco touch3 سارو
  • دستگیره خروج اضطراری فشاری مدل RUSTIC-304
  • دستگیره خروج اضطراری فشاری مدل STRONG CHANG
  • دستگیره درب ضد حریق کاله arco
  • دستگیره خروج اضطراری میله ای سارو – ساخت ایتالیا
  • دستگیره خروج اضطراری میله ای مدل ISEO-9414000504
  • دستگیره خروج اضطراری فشاری مدل SGS
  • دستگیره درب ضد حریق مدل GH
  • دستگیره درب ضد حریق مدل ISEO
  • دستگیره خروج اضطراری میله‌ای مدل KALE_EN1125
  • دستگیره خروج اضطراری فشاری مدل RUSTIC_304

معرفی انواع دستگیره آنتی پنیک

انواع دستگیره خروج اضطرای

دستگیره‌های آنتی پنیک از نظر ظاهری به دو گروه دستگیره پانیک اهرمی و دستگیره خروج اضطراری میله‌ای نامگذاری می‌شوند.

دستگیره خروج اضطراری فشاری

دستگیره‌های فشاری با توجه به خصوصیات عملکردی و همچنین امنیت بالا در مواجهه با حریق از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.  دستگیره آنتی پنیک شامل یک میله فنری فلزی در راستای مخالف بازشوی درب است. فشردن صفحه فلزی باعث آزاد شدن زبانه قفل و خروج سریع ساکنین می‌شود. نام دیگر دستگیره خروج اضطراری فشاری دستگیره تاچ است.

دستگیره خروج اضطرای میله‌ای

نام دیگر دستگیره‌های خروج اضطراری میله‌ای، دستگیره‌های خروج اضطراری اهرمی می‌باشد. این دستگیره‌های استاندارد، ضد آتش‌ هستند. دستگيره درب ضد حريق میله‌ای در هنگام حریق در دمای بالا، بايد بتواند مدت زمان مورد نیاز طبق استاندارد NFPA را دوام آورده و آسیب نبینند. به طور معمول استانداردهای نوین ساختمان الزام به استفاده از درب‌های مجهز به دستگیره آنتی پنیک در مکان‌هایی که ممکن است با خروج سریع ساکنین مواجه شوند دارند.

نکات مهم در انتخاب دستگیره آنتی پنیک

دستگیره‌های آنتی پنیک جزو یراق آلات درب ضد حریق می‌باشند و تنها می‌توان آنها را بر روی درب‌های‌ ضد حریق نصب کرد. این بدین معناست که انواع دستگیره آنتی پنیک را نمی‌توان بر روی درب‌های معمولی نصب کرد به همین جهت می‌بایست به کمک فناوری‌های روز و همچنین دانش بالای علمی دست به ساخت این نوع از دستگیره‌ها نمود.

در هنگام آتش سوزی به دلیل آن که شعله‌های آتش از هر سو زبانه خواهد کشید احتمال اینکه امکان باز نمودن درب ضد حریق با دست برای افراد میسر نباشد وجود دارد. به همین خاطر مهندسان دستگیره آنتی پنیک ضد حریق تاچ را طراحی و تولید نموده‌اند.

به دلیل سهولت و امنیت بالای این دستگیره‌ها امروزه تمایل افراد به سمت خرید این نوع از دستگیره‌های آنتی پنیک برای درب‌های ضد حریق ساختمان‌های مختلف افزایش پیدا کرده است و روز به روز بر میزان تقاضا برای خرید آن نیز بیشتر خواهد شد.

برخی از مهم‌ترین نکاتی که باید در خرید انواع دستگیره آنتی پنیک به آن توجه کرد، شامل:

• انواع دستگیره آنتی پنیک حتما می‌بایست دارای استانداردهای ایمنی نظیر UL باشند.

• انواع دستگیره آنتی پنیک باید زبانه‌ای مقاوم در برابر گرما داشته باشند، تا در هنگام حریق در دمای بالا بتوانند مدت زمان مورد نیاز طبق استاندارد NFPA80 را دوام آورده و آسیب نبینند.
عملکرد انواع دستگیره پله فرار باید به گونه‌ای باشد تا در هنگام حریق مختل نشود و از طرفی درب نیز نباید خود بخود باز شود تا آتش و دود به سایر طبقات سرایت نکند.

• جنس آلیاژ زبانه انواع دستگیره آنتی پنیک باید از جنس چدن مقاوم در برابر گرما و جنس بدنه و اجزای انواع دستگیره پله فرار از جنس فولاد آلیاژی ترمو استيل باشد.

• انواع دستگیره آنتی پنیک باید از نظر سایز، ابعاد و شاخص‌های زیبایی مناسب باشد.

• انواع دستگیره پله فرار باید قابلیت نصب دستگیره پشت ساده و کلید خور را داشته باشد.
طبق استاندارد درب‌ها باید به گونه‌ای باشند که فقط از یک طرف قابل قفل کردن باشند، اما در برخی دیگر از موقعیت‌ها به دلیل مسائل امنیتی نیاز است از هر دو طرف امکان قفل کردن درب وجود داشته باشد.

• در باز کردن درب‌های مجهز به انواع دستگیره آنتی پنیک نباید نیازی به گرفتن دستگیره و لمس آن باشد، به گونه‌ای که با فشار و یا هل دادن آن توسط دست یا بدن درب خود باز شود.

سخن پایانی
یکی از مهم ترین اجزای یک درب ضد حریق دستگیره آن است. انواع دستگیره آنتی پنیک یا خروج اضطراری بر روی درب ضد حریق قابل نصب می‌باشند که با ضربه به درب، قفل آن باز می‌گردد. دستگیره خروج اضطراری ضد حریق در دو نوع اهرمی (میله‌ای) و فشاری (تاچ) در بازار موجود می‌باشد. توجه به استاندارد بودن دستگیره در حین خرید می‌تواند ضامن حفظ جان افراد شود.

چقدر می پسندید؟
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
چقدر می پسندید؟