توری حصاری

توری حصاری

 توری حصاری چیست؟ فنس یا توری حصاری

توری حصاری چیست؟  توری حصاری یا به عبارت عمومی تر فنس یکی از انواع توری فلزی  است که با مفتول گالوانیزه گرم یا سرد و یا با فولاد ضد زنگ تولید میشود . یکی از دلایل اصلی دوام و کیفیت بالای این محصول جنس فولاد آن است . مغتوا گااوانبره کاربردهای بسیاری دارد؛ ازجمله در ساخت توری مرغی ، توری فرنگی، توری پرسی، توری حصاری، توری مش، توری گابیون و… .

این توری به دلیل اینکه روکشی از روی دارد، در هر نوع شرایط آب و هوایی نه زنگ میزند و نه خورده می شود و به بهترین شکل ممکن با کیفیت و مرغوب باقی می ماند؛ بنابراین گزینه ای عالی برای شرایط آب و هوایی خاص است. این توری به دلیل اینکه قیمت بالایی دارد، بیشتر در موارد خاص نظامی،سالن های ورزشی و موارد مشابه استفاده میشود.

روش های بافت توری حصاری:

فنس ها را به چند روش میتوان بافت:

دو سر قلاب
دو سر پیچ
یک سر قلاب و یک سر پیچ
بافت دو سر پیچ بیشتر در تولید بکار می رود و حمل و نقل آسانتری نسبت به دو نوع دیگر دارد.
روش های تولید توری حصاری

توری حصاری یا فنس معمولا به دو روش دستی و اتومات ( صنعتی ) تولید می شود.

در روش صنعتی اکثر مراحل به روش اتوماتیک انجا میشود و یا امکان دارد مرحله ای به روش نیمه اتومات باشد یعنی هم صنعتی و هم دستی و گاهی این روش، تولید توری نیمه اتوماتیک نامیده میشود.

شیوه اتوماتیک:

در شیوه تولید فنس با دستگاه اتوماتیک ، جهت شروع، مفتول گالوانیزه را تهیه میکنند و باید توجه داشت که ضخامت آن بستگی به سفارش مشتری، دارد . بعد از اینکه مفتول تهیه شد آن را در بخش مربوط به مفتول قرار می دهند و در ابتدا انحنای مربوط به مفتول را باز کرده و اگر نیاز بود بر روی آن یک روکش قرار می دهند .
اگر در این بخش روی توری روکش قرار بگیرد نیازی به رنگ کردن در زمان استفاده ندارد. بعد از روکش دادن، آنرا توسط هوا خنک می کنند، سپس مفتول به بخش توری بافی وارد می گردد. ابتدا ردیف اول بافته میشود و سپس با یک مفتول اندازه خود پیچ داده میشود کل این مراحل به صورت اتوماتیک انجام میشود.

شیوه دستی:

در این شیوه نیز همه مراحل شیوه اتوماتیک انجام می شود تنها به جای اینکه این مراحل توسط دستگاه انجام شود به کمک یک یا دو نفر مسئول انجام می شود، توسط یک موتور الکتریکی توری روی یک قالب چشمه توری پیچیده میشود. قالب چشمه ی توری حصاری برای مشخص کردن چشمه ی توری حصاری بکار می رود با تعویض کردن قالب می توانیم سایز چشمه ی توری حصاری را تغییر دهیم.
کاربر یک اهرم موتور الکتریکی را روشن کرده سپس مفتول گالوانیزه دور قالب پیچیده میشود و زمانی که فرم گرفت به شکل سینوسی بین رج های دیگر بافته میشود بعد از آن برای اینکه توری باز نشود مثل آرماتوربندی رج های بافته شده با یک پیچ گوشتی اریب بافته می شود زمانی که میزان طول مورد نظر رسیدیم شخص آن را رول کرده و کار برای عرضه آماده می شود.

کاربردهای فنس با روکش پی وی سی:

فضاهای آب شور و یا آهکی و در مواردی استخرهای پرورش ماهی.
جهت تقسیم بندی زمین های کشت برنج.
جهت محافظت از کابل ها در زیر بستر دریا.
جهت نواحی که سیل خیز هستند و یا در مسیر سیلاب ها قرار میگیرند.
.در محوطه سازی پالایشگاه و پتروشیمی ها و …
ویژگی های فنس با روکش پی وی سی
ضخامت مفتول آن ها بین 2.2 میل تا 5 میلیمتر بوده و به سفارش مشتری تغییر میکند.
چشمه های آن ها در سایزهای 5*5 – 5.5*5.5 – 6*6 – .6.5*6.5 – 7*7 سانتی متر تعیین مشود.
طول هر رول فنس با روکش PVC از 15 الی 20 متر تولید میشود.
عرض رول ها 150 ، 180 و 200 سانتیمتر است.

نکات مهم فنس:

توسط فنس و حصار کشی میتوانیم امنیت و آرامش را به محیط خود ببریم. در بخش های زیادی در مورد توری حصاری و برتری نسبی آن نسبت به انواع دیگر فنس صحبت کردیم و بر همگان واضح است که یک گزینه خیلی خوب برای حصارکشی مورد نیاز شما می باشد.
یکی از برتری های مهم توری حصاری نسبت به فنس های دیگر این است که نسبت به آنها از زمانی که شروع به استفاده میکنیم نیاز به نگهداری کمتری دارند بنابراین خرید این نوع توری برای ما در دراز مدت خیلی مقرون به صرفه تر و بهتر است.

باید به صورت دوره ای میخ های فرو رفته در پرچین ها را چک کنیم و در صورت نیاز به تعویض آنها را عوض کنیم.
باید هر چند ماه یکبار فنس را تمیز کرده و مطمئن شویم که لک یا کثیفی بر روی آنها نمانده است.
باید هر چند سالی فنس ها را رنگ کنیم تا رنگ و ظاهری موجه و تمیز داشته باشند.
در صورتی که از فنس چوبی استفاده میکنیم باید بین میله و پنل چوبی را هر چند وقت بتونه کنیم تا آسیب نبیند و فنس دچار خوردگی یا رطوبت نشود.

روش های نگهداری از فنس:

استفاده از جلا دهنده برای پیشگیری از پوسیدگی فنس:

اگرچه توری ها مقاومت و دوام بالایی دارند اما باز هم امکان دارد در یکسری از شرایط خاص و تحت تاثیر برخی شرایط از بین رفته و یا اکسید شوند اما نگران نباشید ما می توانیم با کمک جلا دهنده از این امر جلوگیری کرده و با ایجاد یک روکش مناسب برای توری آن را در مقابل آب و رطوبت محفوظ نگه داشته و مانع از زنگ زدگی آن شویم.دوام و مقاومت فنس ها به کمک جلا دهنده افزایش پیدا خواهد کرد و باعث میشود که شما مجدد مجبور به تهیه توری و حصار جدید نشوید بدین ترتیب در هزینه های شما نیز صرفه جویی چشم گیری میشود.

واکس زدن و شست و شوی فنس:

به دلیل عوامل طبیعی مثل باد و خاک و یا حرکت پرندگان روی فنس ها و یا شاخ و برگ درختان احتمال دارد فنس شما آلوده و یا کثیف شود بنابراین باید هر چند وقت یکبار فنس و حصار خود را با آب بخوبی شست و شو دهید تا ظاهر آن همیشه مرتب و تمیز باشد و یا به کمک روغن ها و واکس های مخصوص فنس آن را چرب کرده تا تحت تاثیر عوامل محیطی آسیب ظاهری نبیند.

رشد گیاهان:

گیاهان یکی از عوامل محیطی هستند که اکثرا امکان دارد دور تا دور فنس به و جود آیند. اگر این گیاهان ظاهری زیبا به فضا می بخشند باید به آنها رسیدگی کنیم و از رشد بی رویه آنها جلوگیری کنیم تا باعث آسیب رساندن به حصار نشوند بشتر توری حصاری ها و فنس ها از فلز یا گالوانیزه سخت تولید می شوند و در مقابل گیاهان نازک مقاوم هستند ولی در برابر درختان شاید نتوانند مقاومت لازم را از خود نشان دهند.

بنابراین باید این مسئله کنترل شود که نهال یا درختی در نزدیکی فنس کاشته نشود و اگر خودرو بودند از آسیب رساندن به فنس جلوگیری شود.

برگرفته از  مقاله موجود در سایت راه ساخت..

چقدر می پسندید؟
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
چقدر می پسندید؟