ایرانگردی با ماشین ( کرج گردی )

دوست داری ایرانو بگردی ولی خوب هزینه ها خیلی بالا رفته

بهترین گزینه سفرهای کوتاه و ایران گردی های کوتاه با ماشین هستش

این مقالرو برای دوستای خوبمون که ساکن شهر های کرج و تهران و قزوین هستند مینویسم و امیدوارم باعث بشه یک سفر خوب و یک روزه رو تجربه کنید.

گردشگری کرج

ایرانگردی با ماشین ( کرج گردی )

در کرج و دیگر شهرهای استان البرز، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیادی هستش که شاید تاکنون ندیده باشیدش. استان البرز با داشتن جاده‌ زیبای چالوس، سد امیرکبیر، کاخ مروارید و پیست دیزین، مقصد جذابی برای مسافران به‌نظر می‌رسه

استان البرز در تیر ماه سال ۱۳۸۹ شکل گرفت و شهرهایی که تا آن زمان غرب استان تهران خوانده می‌شدند، البرز نام گرفتند. مرکز آن کرج است و ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان، اشتهارد و فردیس از شهرهای دیگر استان البرز هستند. این استان از شمال به مازندران، از جنوب به شهریار، از غرب به قزوین و از شرق به تهران می‌رسد.

ایرانگردی با ماشین ( کرج گردی )

کرج چهارمین شهر پرجمعیت ایران است که قومیت‌های گوناگونی را در خود جای داده است. ارتفاع کرج از سطح دریا ۱۲۹۷ متر و میانگین دمای سالانه‌ آن ۱۷  درجه سانتی‌گراد است. آثاری که از دوره‌‌ عهد باستان، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در محدوده‌ کرج پیدا شده، نشان از تمدن قدیمی این منطقه دارد.

جاهای دیدنی کرج

جاده چالوس

جاده‌ کرج – چالوس یکی از زیباترین جاده‌های ایران و جهان است. منظره‌‌ طبیعت زیبای البرز با وجود رودخانه‌ کرج، کوه‌ها و درختان تنومند در هر فصل از سال جلوه‌گری می‌کند. جاده کرج- چالوس شهر کرج را به چالوس در استان مازندران وصل می‌کند. ابتدای این مسیر از شرق به تهران راه دارد و از غرب به طالقان.

این جاده‌ تماشایی که به‌ویژه در تعطیلات پرترافیک و پرطرفدار است، در سال ۱۳۱۲ در دوره‌ پهلوی اول ساخته و افتتاح شد. کارگران برای ساخت این جاده و کندن تونل‌ در دل کوه با سختی فراوان روبه‌رو بودند و برای هر کلنگ دستمزد خوبی می‌گرفتند. با ساخت سد کرج در سال ۱۳۴۰ و افتتاح چندین رستوران و واحد اقامتی، جاده چالوس رونق بیشتری گرفت و در مدت کوتاهی به یکی از مسیرهای جذاب گردشگری کشور تبدیل شد.

گمان نکنید جاده چالوس فقط منظره‌های تماشایی دارد، خوشمزه‌های این مسیر هم کم نیستند. لبنیات محلی، قره قروت و عسل طبیعی از سوغاتی‌های این راه هستند. گرسنه که شدید، گذشته از غذای رستوران‌‌های لوکس و باغچه‌ها، “ایرانگردی” پیشنهاد می‌کند ردیف آش‌فروشی‌های هیزمی نزدیک تونل کندوان را از دست ندهید.

معرفی کرج

اگرچه قایق‌سواری و جت‌اسکی در دریاچه‌ سد ممنوع شده، هنوز از جاذبه‌های پررنگ گردشگری کرج است. محدوده‌ سد کرج همه‌ زیبایی‌ها را یک‌جا دارد؛ عظمت سد و آب درخشان رودخانه در یک طرف، آسمان خوش‌رنگ و بلندای کوه‌ در دل جاده‌ زیبای چالوس در طرف دیگر. مسافران جاده چالوس معمولا کنار سد کرج توقف می‌کنند تا از تماشای زیبایی و ابهت آن لذت ببرند. بازار سلفی و عکاسی در اینجا داغ است.

پیست اسکی دیزین

دیزین، مهم‌ترین پیست اسکی ایران است که در سال ۱۳۴۸ افتتاح شد. دیزین کیلومتر ۷۴ جاده‌ کرج – چالوس قرار دارد و با داشتن شرایط استاندارد، یکی از پیست‌های اسکی معتبر خاورمیانه است. در این پیست امکان برگزاری مسابقه‌های رسمی و بین‌المللی وجود دارد. دیزین در فصل سرما برای اسکی روی برف و در تابستان برای اسکی روی چمن عالی است.

ایرانگردی با ماشین ( کرج گردی )

دیزین علاوه بر اسکی، برای دوچرخه‌سواری کوهستانی، تیراندازی با کمان و کایت‌سواری هم گزینه‌ خوبی است. هتل جهانگردی دیزین برای اقامت‌ اسکی‌بازها و گردشگران در نظر گرفته شده است.

غار یخ‌مراد

در فاصله‌ ۲ ساعت پیاده‌روی تا روستای گچسر در جاده‌ کرج – چالوس، غار یخ‌مراد قرار گرفته که بهترین زمان بازدید از آن اسفند و فروردین است. در این زمان قندیل‌های یخی جلوه‌ زیباتری به غار سرد یخ‌مراد می‌بخشند.

ایرانگردی با ماشین ( کرج گردی )

در این محدوده نگران اقامت نباشید. هتل پارسیان گچسر واقع در کیلومتر ۶۵ جاده کرج – چالوس انتخاب مناسبی برای استراحت و صرف غذا است.

میتونید برای ایرانگردی با ماشین هم کرج رو به عنوان مقصد خودتون انتخاب کنید.

باغ لاله گچسر

یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی کرج باغ لاله گچسر است که در کیلومتر ۵۲ جاده کرج – چالوس و در منطقه‌ گچسر، روستای گرماب قرار دارد. حدود اردیبهشت ماه هر سال، در‌های این باغ به روی عموم مردم گشوده می‌شود.

در اینجا حدود ۳۰ واریته گل لاله می‌روید که زیبایی نفس‌گیر آن خیلی‌ها را به جشنواره‌ لاله‌ می‌کشاند. باغ لاله گچسر تنها جاذبه‌ گردشگری این منطقه نیست. چشمه‌ ولد در دو کیلومتری هتل گچسر آب معدنی دارد و برای درمان بیماری‌های تنفسی و روماتیسم توصیه می‌شود.

روستای برغان

روستای زیبای برغان یکی از مکان‌های جذاب گردشگری استان البرز است که “ایرانگردی” پیشنهاد می‌کند فرصت دیدنش را از دست ندهید.

از اتوبان تهران – قزوین و از مسیر کردان، به برغان – که محلی‌ها برغون تلفظ می‌کنند – می‌رسید. اگر از کرج راهی برغان می‌شوید، از محله‌ باغستان به جاده‌ آتشگاه و سپس جاده‌ برغان بروید. برغان بسیار سرسبز و تماشایی است.

بازار برغان در گذشته مرکز معامله‌های کشاورزی بوده و اکنون هم پررونق است. از برغان دست‌خالی برنگردید. عسل، گوجه و آلوی برغانی، لبنیات محلی، گردو، توت و نان محلی برغان از خریدهای هیجان‌انگیز سفرتان خواهد بود.برغان است و خوراکی‌های عالی، درختان کهن، سرسبزی و رود خروشان، بیشتر از این چه می‌خواهید؟

روستای آتشگاه

آتشگاه کرج قدمتی به‌اندازه‌ دوره‌ ساسانی و اشکانی دارد. این روستا جایگاه زندگی زرتشتیان بوده و آشتکده یا آتش‌کوه نامیده می‌شد. راه دسترسی به آتشگاه کرج، از جاده‌ کرج – چالوس و نیز از شمال گوهردشت کرج است. آتشگاه یکی از گردش‌گاه‌های اهالی به‌ویژه در تعطیلات است. آب و هوای عالی، منظره‌ کوهستانی تماشایی و درختان میوه برای یک مکان گردشگری کاملا کافی است. وجود رستوران‌های فراوان با پایان فصل سرما خیلی‌ها را به آتشگاه می‌کشاند.

طالقان

در حدود کیومتر ۵۰ اتوبان کرج – قزوین، تابلوی خروجی طالقان را می‌بینید. در طالقان جذابیت طبیعت چشمگیر است، از کوه و دشت تا دریاچه و رودخانه، همه جا زیبا است.

طالقان برای کوهنوردی و دوچرخه‌سواری مقصدی عالی است. ولی اگر آنقدرها هم ورزشکار نیستید، نگران نباشید. پیاده‌روی در دشت و کنار رودخانه زیر آسمان آبی طالقان و تماشای سد طالقان خاطره‌ای تکرارنشدنی است.

برای گشت و گذار، بهار یا بهتر از آن تابستان را انتخاب کنید که زمستان‌های سردی دارد. در طالقان چندین روستای چشم‌نواز و آرام، چشمه‌های آب گرم و چند آبشار وجود دارد. در راه برگشت می‌توانید عسل طبیعی و لبنیات محلی سوغات بخرید.

کردان

در ابتدای اتوبان کرج – قزوین تابلوی خروجی کُردان را می‌بینیم. این روستای قدیمی که ویلاهای زیبایی را هم در دل خود جای داده، بسیار خوش آب و هوا است و افراد بسیاری برای گذراندن تعطیلات میان طبیعت کوهستانی، راهی کردان می‌شوند.

پل شاه‌ عباسی

پل تاریخی کرج که به نام‌های پل شاه عباسی یا سلیمانیه هم نامیده می‌شود، در سال ۱۳۷۹ به نام پل دختر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. پل دختر کرج در دوره صفوی بر باقی‌مانده‌ پلی قدیمی از دوره‌ سلجوقی که محل پیوند ری و قزوین بوده، ساخته و بازسازی شده است. قلعه یا ساختمان تاریخی صمصام هم از دوره‌ سلجوقی به جا مانده که نزدیک پل سلیمانیه است.

چقدر می پسندید؟
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
چقدر می پسندید؟