ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

بلوک های سیمانی معمولی در مقایسه با بلوک سبک، در برابر آب و بخار آب بسیار نفوذپذیرتر هستند. در واقع بلوک هایی که دارای منافذ بزرگ‌تری هستند و دیواره‌های نازکی با سوراخ های توخالی بزرگ در خود دارند، بیشتر در برابر آب، آسیب پذیرند.

بلوک های سیمانی معمولاً پس از خراب شدن پوشش های عایق رطوبتی بیرونی و ترک خوردن یا از کار افتادن، شروع به نشان دادن علائم رطوبت یا بدتر از آن، نشت آب می کنند. ترک‌های بلوک‌ها و درزهای ملات در جایی آشکار می‌شوند که آب به راحتی از آن عبور می‌کند. با گذشت زمان، آب به تدریج از دیواره بلوک نفوذ می کند و شکوفه ها را بیرون می زند منافذ بزرگ می شوند و بلوک ها را بسیار متخلخل تر می کند.

در مناطق مرطوب یا مناطقی که با بارش های شدید و سیل روبه رو هستند، حتما عایق بندی دیوارها و استفاده از بلوک سبک ضد آب توصیه می شود. اینجا با تمامی راه حل های ضد آب کردن دیوارها و بلوک های سبک آشنا می شوید.

راه حل های ضد آب کردن بلوک ها

ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

آیا تفاوت بین بلوک سبک ساختمانی و بلوک های سیمانی معمولی را می‌دانید؟ تفاوت در عکس بالا مشهود است، بلوک سبک آلوکا به قدری در آب مانده که حشرات، روی آن مرده اند، اما خود بلوک نه تنها متلاشی نشده، بلکه مقاوم تر از قبل شده است، چون با سیمان کافی و پوکه اعلا تولید شده است.

بلوک های سبک، دارای وزن کم، عایق صوت و حرارت و مقاوم در برابر آب و بخار هستند و آب بندی آنها راحت تر انجام می شود. به همین خاطر در همه ساختمان های امروزی از بلوک سیمانی سبک استفاده می کنند و بلوک معمولی به کل منسوخ شده است.

ضد آب کردن بلوک سبک را از مرحله تولید آن شروع کنیم، سپس به مراحل دیوارچینی و مراقبت پس از آن، می رسیم. هر یک از این مراحل نقش مهمی در طول عمر بلوک و در نتیجه دیوارهای بلوکی خواهد داشت.

  • هنگام تولید بلوک های سیمانی بالاخص بلوک سبک، حتما از پوکه معدنی خالص استفاده کنید. پوکه معدنی دارای منافذی شبیه سنگ پا است که آب، هوا و صدا را در خود نگه می دارد، همین امر باعث می شود که ویژگی های مهم ضد آب، عایق صوت و حرارت را به پوکه نسبت دهیم.
  • عموما بلوک سبک از پوکه معدنی، سیمان و آب تشکیل می شود، پوکه مورد استفاده، باید در دانه بندی مناسب عدسی با ترکیب بادامی انتخاب شود. به دلیل صرفه قیمتی، عموما بلوک سازان از پوکه ی ارزان استفاده می کنند که در نتیجه، بر ضد آب سازی و عایق بودن بلوک ها تاثیر مستقیم می گذارد.
  • به هیچ عنوان در ملات بلوک سبک، ماسه قاطی نکنید، بسیاری از بلوک سازان برای کاهش هزینه ها، ترکیب پوکه با ماسه را در بلوک به کار می بندند، چون ماسه ارزانتر است.
  • برای اینکه خیالتان از ضد آب بودن بلوک مطمئن شود، حتما از تولید کننده، گواهی استادارد بخواهید، سازمان استاندارد به قدری روی مسئله ضد آب بودن بلوک حساس است که تا تایید نکند، علامت استاندارد بلوک را صادر نمی کند.
  • بلوک سبک باید به اندازه کافی سیمان داشته باشد و پرس بالا خورده باشد تا ضد آب گردد. بافت منسجم مانع نفوذ، آب، باد، گرما، سرما، صدا و… می شود. پس، گول ارزانی بلوک را نخورید که مطمئنا چیزی کم دارد، به کیفیت و استاندارد بودن اهمیت دهید.

ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

اکنون که بحث ضد آب کردن خود بلوک در مرحله تولید را بررسی کردیم، نوبت آن است که به ضد آب کردن و مراقبت آن روی دیوار بپردازیم، البته اگر خسته شدید با مشاوران بتن آلوکا از طریق آدرس اینترنتی betonaloka.com تماس مستقیم برقرار کنید، هر چیزی که راجع‌به این موضوع باید بدانید را به‌صورت رایگان بپرسید و پاسخ های مهندسی کامل را دریافت نمایید.

  •  آب به دنبال مسیری با کمترین مقاومت است. اتصالات ملات را از نظر ترک، سوراخ، جدا شدن و هر چیزی که ممکن است شل شده یا شروع به خرد شدن کند، بررسی کنید. در صورت لزوم مجدداً اتصالات ملات را پر کنید.
  •  اگر بلوک مرطوب باشد، قبل از آب بندی در گرمخانه و قفسه، صبر کنید تا خشک شود. مفهوم بلوک هر چه خشک‌تر، بهتر، در تصویر زیر نمایان است.

ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

  • هنگامی که دیوار بلوکی، کاملاً خشک شد، از مخلوط آهک با مواد قلیایی یا چسب بتن، به عنوان درزگیر و آب بند روی دیوارها استفاده کنید. آب بند به جلوگیری از نشت آب و بخار آب از منافذ بلوک کمک می کند.
  • با رنگ کاری دیوارهای بلوکی تا حد زیادی از نفوذ آب در آنها، ممانعت می کنید. رنگ کاری، معمول ترین روش ضد آب سازی بلوک بعد از قرار گرفتن در دیوار است. پوشش‌های اکریلیک دارای ضخامت بیشتر، چسبندگی عالی و مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و هوازدگی هستند، اما نسبت به رنگ معمولی در برابر بخار نفوذپذیری کمتری دارند.
  • به مقدار استفاده از سیمان در تولید بلوک و ملات اتصال دهنده دقت کنید، کم نگذارید! به کیفیت سیمان نیز دقت کنید.
  • سیستم های گچ کاری برای ضد آب کردن لایه های بیرونی بلوک های سبک، مهم است. انتخاب مناسب و درست انوع گچ از جمله اکریلیک، گچ بر پایه سیمان اصلاح شده با پلیمر یا یک گچ معدنی با توجه به آب و هوا و شرایط منطقه، نقش بسزایی در عایق کردن دیوار زیرین خواهد داشت. تعداد لایه های گچ نیز مهم است. از هر سیستمی که استفاده شود، یک پوشش ضد آب مانند رنگ اکریلیک باید اعمال شود، زیرا سیستم های گچ بر پایه سیمان به خودی خود ضد آب نیستند.
  • آماده‌سازی تمام دهانه ها علاوه بر اعمال پوشش ضد آب و هوا، در سطح خارجی بلوک های بتنی مورد نیاز است. قبل از نصب پنجره‌ها و درها، یک سیستم ضد آب و هوا مانند گیر گونی، پوشش سیمانی و… باید در اطراف تمام دهانه‌ها و اتصالات مهم در بلوک‌ها اعمال شود.

نقش ضد آب سازی بلوک سبک در کاربرد آن

ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

وقتی بلوک ها ضد آب باشند، با خیال راحت در مناطقی با آب و هوای مرطوب مثل شمال کشور، قابل استفاده می شوند. اکثرا تولیدات بلوک سبک آلوکا به منطقه شمالی ایران که در معرض بارندگی ها و رطوبت مداوم هستند، ارسال می شود، این مهمترین کاربرد ضد آب کردن بلوک است.

برای استفاده در مکان هایی که در معرض آب و رطوبت هستند، حتما باید بلوک سبک ضد آب بخرید. مثلا برای استخرها و سرویس های بهداشتی، اگر بلوک ها ضد آب نباشند، نشتی در رویه های بیرونی و نماها و حتی خطر متلاشی شدن دیوار را خواهید داشت.

در مکان های صنعتی و تولیدی نیز اهمیت دارد که ساختمان از همه لحاظ ایمن و مقاوم باشد، در چنین مکان هایی کمی بیشتر در خرید و قیمت بلوک سیمانی هزینه کنید، در عوض یک عمر مکان کار خود را بیمه کنید.

ضد آب سازی بلوک سبک چه نقشی در کاربرد آن دارد؟

در بناها، مخصوصا برج های مسکونی، کاربرد بلوک سبک ضد آب از واجبات است، چون با کمترین غفلتی آب به دیوار جانبی یا سقف همسایه نشت پیدا می کند و مصیبت می شود. کم ندیدیم این موارد را، پس سازندگان محترم، به این مورد اهمیت بدهید.

خلاصه، پیشگیری بهتر از درمان است! برای ضد آب کردن بلوک سبک، تولید ضد آب آن در وهله اول اهمیت دارد، سپس دیوارچینی آن و در نهایت مراقبت از آن بسیار حائز اهمیت است.

چقدر می پسندید؟
  • تلگرام
  • واتساپ
به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
چقدر می پسندید؟